Ereszcsatorna szerelés

Ereszcsatorna szerelés

A függőereszcsatorna-profilokat egymáshoz mindig kötőidommal csatlakoztatjuk. Azt az idomot amelyet mindkét módon (tömítőszalag ill. ragasztás) lehet csatlakoztatni , az olasz gyártó cég “BI-SYSTEM” Jelzővel látta el. A ragasztásos illesztésekhez bármilyen jó minőségű PVC ragasztó használható.
Figyelem!!! a ragasztás illetve a gumi tömítés elhagyása folyást eredményez.

FüggőereszcsatornaFüggőereszcsatorna:
A függőereszcsatorna 4 méteres hosszban készül. A csatorna kézi fűrészeléssel vágható, darabolható.

 

KötőidomKötőidom
Az idom a függőereszcsatorna elemek összekötésére szolgál. Az idom két végén hornyot alakítottak ki, melybe öntapadós tömítőszalag kerül. Ezzel a megoldással nem csak az idomok összetoldása megoldott, hanem a hőtágulásból adódó hosszirányú méretváltozás kiegyenlítése is.

 

LefolyóidomLefolyóidom: A normál kötőidomhoz hasonló kialakítású, az ereszcsatornához tömítőszalaggal csatlakoztatható Középen lefolyócső csatlakozással ellátott.idom. Az idomhoz a rendszerben lévő különböző átmérőjű (D:80; D:100) tokos lefolyócsövek, vagy idomok csatlakoztathatóak.

 

Függőereszcsatornát lezáró idomFüggőereszcsatornát lezáró idom: az idom olyan kialakítással készült, amely lehetővé teszi a jobb, illetve a bal oldali lezárást. (Rögzítése ragasztással történik).

 

 

Lefolyóidomot elzáró elemLefolyóidomot elzáró elem: akkor alkalmazzuk, ha a függőereszcsatorna- rendszert egy lefolyóidommal kell befejezni és azt le kell zárni . Az elem egyaránt alkalmazható jobb illetve bal oldali lezárásra. (Tömítőanyag -ragsztó- alkalmazása szükséges.)

 

Univerzális sarokidom Univerzális sarokidom: függőereszcsatorna elemek 90 fok-os szög alatti összekötésére szolgál, mind külső, mind belső sarokkialakításnál. (Rögzítése ragasztással történik.) Az elem egyaránt alkalmas külső vagy belső sarok kialakítására.

 

Műanyag csatornatartókMűanyag csatornatartók: a tartók függőleges síkra, függőlegesre vágott szarufavégre rögzített deszkázatra 40-50 cm-es kiosztással szerelhetők, azokba a függőereszcsatorna bepattintható.

 

 

Kiegészítő elem műanyag csatornatartóhozKiegészítő elem műanyag csatornatartóhoz: Ehhez a tetődeszkázatra vagy szarufára erősített acéltartóhoz rögzíthető a műanyagtartó, abban az esetben, ha nincs függőleges sík, vagy a csatornát a tető szélétől távolabb kell elhelyezni.

 

Acél csatornatartó

Acél csatornatartó: A csatorna színével megegyező színű elem szarufára vagy tetődeszkázatra erősíthető. A függőeresz csatorna ebben rögzíthető.

 

Műanyag lombfogórácsMűanyag lombfogórács: A lefolyóidom nyilásába helyezve megakadályozza a fákrol lehulló levelek által okozott dugulást